Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Σταγιάτες, Ένα πανέμορφο χωριό του Πηλίου

Πλατάνια, μονοπάτια, τρεχούμενα νερά, μπερζεμέδες, τηγανοκούλουρα, γλυκό του κουταλιού καρύδι και θέα προς τον Παγασητικό.

Εβδομήντα περίπου κάτοικοι που μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Μια ομάδα δεκατεσσάρων από το Στέκι της Αναξαγόρα που κάνει τα πρώτα της βήματα, ψάχνοντας έναν άλλο τρόπο διαχείρισης της καθημερινότητας και των αποφάσεων που αφορούν τις ζωές μας. Ερασιτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί, λάτρεις της περιπέτειας και της καλής παρέας, θαρραλέοι αναβάτες και ένθερμοι οπαδοί του απλού και του λιτού. Και πολλοί, πάρα πολλοί κεφτέδες!

Μετά τη γνωριμία με το χωριό και τις δράσεις του, βρεθήκαμε όλοι μαζί να παίζουμε μουσική και να τραγουδάμε παρέα με τους φιλόξενους κατοίκους, μπροστά από μια εκκλησία, στην πλατεία του χωριού. Απ’ όλα είχαμε. Μπουζούκι και μπαγλαμά, λύρα και μαντολίνο, κιθάρα και τουμπελέκι, κουτάλια και ντέφι, τραγούδι και χορό, γέλια και χαρές. Και πολλούς, πάρα πολλούς κεφτέδες!

Μαρία και Βαγγέλη ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας εσάς και την ΑΠΟΔράσης για την υπέροχη εμπειρία, για την απλόχερη ζεστασιά και τη φιλοξενία σας!

Ευχαριστούμε και το χωριό σας, τις Σταγιάτες. Στο λίγο χρόνο που προλάβαμε να το γνωρίσουμε μας έμεινε αξέχαστο. Θα φυλάξουμε τις ωραίες στιγμές και την αύρα του στη σκέψη μας και ευχόμαστε το παράδειγμα σας να εμπνεύσει και να παρακινήσει και άλλους πολίτες να διεκδικήσουν τις ζωές τους. Σας περιμένουμε με χαρά να επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία και τη δική μας μικρή προσπάθεια στη μεγαλούπολη και να συνεχίσουμε την κουβέντα μας από εκεί που την αφήσαμε.









στέκι της Αναξαγόρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts